Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam racuchy z kapustą białą. Racuchy bardzo smaczne i proste w wykonaniu. Były zaskoczeniem dla mojej rodzinki.
patelnia, nóż, deska, garnek, patelnia, mikser,
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2043
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 343
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 766
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17226
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2043
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 343
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 766
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17226
Składniki
Kapustę obrać z brzydkich liści, pokroić w ćwiartki i poszatkować. Następnie ugotować w osolonej wodzie. Cebulę po obraniu pokroić w drobną kostkę i podrumienić na margarynie. Z mąki, mleka i żółtek zrobić ciasto jak na naleśniki, do ciasta dodać ugotowaną kapustę i podrumienioną cebulę. Wszystko dobrze wymieszać. Na koniec doprawić przyprawami, dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać. Porcje ciasta kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażyć racuchy na rumiano z każdej strony.