Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam racuchy z kapustą białą. Racuchy bardzo smaczne i proste w wykonaniu. Były zaskoczeniem dla mojej rodzinki.
patelnia, nóż, deska, garnek, patelnia, mikser,
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 373
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 173
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 373
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 173
Składniki
Kapustę obrać z brzydkich liści, pokroić w ćwiartki i poszatkować. Następnie ugotować w osolonej wodzie. Cebulę po obraniu pokroić w drobną kostkę i podrumienić na margarynie. Z mąki, mleka i żółtek zrobić ciasto jak na naleśniki, do ciasta dodać ugotowaną kapustę i podrumienioną cebulę. Wszystko dobrze wymieszać. Na koniec doprawić przyprawami, dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać. Porcje ciasta kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażyć racuchy na rumiano z każdej strony.