Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam racuchy z kapustą białą. Racuchy bardzo smaczne i proste w wykonaniu. Były zaskoczeniem dla mojej rodzinki.
patelnia, nóż, deska, garnek, patelnia, mikser,
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 578
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 751
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 246
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 578
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 751
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 246
Składniki
Kapustę obrać z brzydkich liści, pokroić w ćwiartki i poszatkować. Następnie ugotować w osolonej wodzie. Cebulę po obraniu pokroić w drobną kostkę i podrumienić na margarynie. Z mąki, mleka i żółtek zrobić ciasto jak na naleśniki, do ciasta dodać ugotowaną kapustę i podrumienioną cebulę. Wszystko dobrze wymieszać. Na koniec doprawić przyprawami, dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać. Porcje ciasta kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażyć racuchy na rumiano z każdej strony.