Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam racuchy z kapustą białą. Racuchy bardzo smaczne i proste w wykonaniu. Były zaskoczeniem dla mojej rodzinki.
patelnia, nóż, deska, garnek, patelnia, mikser,
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 266
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 374
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 465
Polecam.
Odsłon: 826
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 266
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 374
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 465
Polecam.
Odsłon: 826
Składniki
Kapustę obrać z brzydkich liści, pokroić w ćwiartki i poszatkować. Następnie ugotować w osolonej wodzie. Cebulę po obraniu pokroić w drobną kostkę i podrumienić na margarynie. Z mąki, mleka i żółtek zrobić ciasto jak na naleśniki, do ciasta dodać ugotowaną kapustę i podrumienioną cebulę. Wszystko dobrze wymieszać. Na koniec doprawić przyprawami, dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać. Porcje ciasta kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażyć racuchy na rumiano z każdej strony.