Do góry

Desery Przepis na:

Racuchy z rabarbarem

Racuchy z rabarbarem

Autor:

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2539

Dodano:

Odsłon: 10622

Rabarbar obrodził i ma swój najlepszy czas. Wykorzystajmy jego smak, który doskonale sprawdza się w wielu potrawach. Od ciast po kompoty i dżemy. Dzisiaj placuszki z rabarbarem. Zapraszam.

Składniki

  • 1 szklanka kefiru
  • 3 jajka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1,5 łyżki cukru
  • szczypta soli
  • 1,5 łyżeczki sody
  • 2 - 3 łodygi rabarbaru
  • olej do smażenia
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rabarbar myjemy i obieramy ze skórki. Kroimy na kawałki ok. 2 cm.

    Wszystkie składniki na placuszki dokładnie ze sobą mieszamy.

    Dodajemy kawałki rabarbaru-mieszamy.

    Smażymy z obu stron na złoty kolor.

    Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

    Posypujemy cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń