Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jesień to cudowny okres owoców i warzyw, korzystam z tego z wielką radością, dzisiaj na kolację szybkie racuchy ze śliwkami
Chleb bezglutenowy może być rozczarowaniem dla każdego, kto z jakiejś przecho...
Odsłon: 451
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3669
Chleb bezglutenowy może być rozczarowaniem dla każdego, kto z jakiejś przecho...
Odsłon: 451
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3669
Składniki
1. do garnuszka wsypać 2 łyżki mąki, dodać cukier, drożdże oraz 1/2 szkl letniego mleka, dokładnie wymieszać, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, 2. do miski wsypać mąkę, dodać jajko, cukier waniliowy, wlać letnie mleko oraz wyrośnięty zaczyn, wymieszać dokładnie ( ciasto nie może być rzadkie), śliwki pokroić, dodać do ciasta, wymieszać, przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia, 3. rozgrzać olej, kłaść łyżką małe placuszki, smażyć na małym ogniu na rumiano, przed podaniem posypać cukrem pudrem smacznego