Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne czekoladowe racuszki podane z delikatną śmietanką i borówkami. Borówki można zastąpić innymi sezonowymi owocami.
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego...
Odsłon: 49
Szybkie i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na biwak. Jajecznica jest...
Odsłon: 37
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 22
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego...
Odsłon: 49
Szybkie i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na biwak. Jajecznica jest...
Odsłon: 37
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 22
Składniki
Mleko lekko podgrzać, dodać roztrzepane jajka i wymieszać, dodać pozostałe składniki i wymieszać na jednolitą gładką masę. Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką ciasto i smażyć racuszki. Ostudzić. Śmietanę wymieszać z cukrem waniliowym do smaku i nakładać na racuszki. Położyć borówki oraz starą czekoladę na wierzch.