Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne czekoladowe racuszki podane z delikatną śmietanką i borówkami. Borówki można zastąpić innymi sezonowymi owocami.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 459
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16678
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 362
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 459
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16678
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 362
Składniki
Mleko lekko podgrzać, dodać roztrzepane jajka i wymieszać, dodać pozostałe składniki i wymieszać na jednolitą gładką masę. Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką ciasto i smażyć racuszki. Ostudzić. Śmietanę wymieszać z cukrem waniliowym do smaku i nakładać na racuszki. Położyć borówki oraz starą czekoladę na wierzch.