Do góry

Desery Przepis na:

Racuszki z bananami

Racuszki z bananami

Autor:

Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 1490

Dodano:

Odsłon: 1871

Dodatek do obiadu lub jako deser.Ja w ten sposób przemycam banana mojemu dziecku:)

Składniki

  • 2 szkl.mąki
  • 1 szkl.wiórek kokosowych
  • 0,5 szkl cukru
  • 3 jajka
  • 0,5 szkl mleka
  • 0,5 szkl wody gazowanej
  • cukier waniliowy
  • 5 bananów
  • olej do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywną pianę.
    Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym
    Następnie białka przełożyć do żółtek delikatnie przy pomocy miksera miksować,stopniowo dodawać mąkę,wodę i mleko oraz wiórka kokosowe.

  2. Na koniec dodać banany i przy pomocy łyżki delikatnie wymieszać.

  3. Na patelni rozgrzewamy olej i przy pomocy łyżki nakładamy racuszki i smażymy na złoty kolor.

  4. Podajemy na ciepło z brązowym cukrem


    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń