Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marzysz o słodkiej przyjemności, która rozpływa się w ustach, łącząc delikatność kokosu z subtelną słodyczą? Poznaj Rafaelki – ciasteczka inspirowane kultowymi pralinkami i klasycznymi kokosankami! Te niezwykłe smakołyki to idealna propozycja dla każdego łasucha. Chrupiące z zewnątrz, delikatnie ciągnące w środku. To prawdziwy rarytas, który z pewnością podbije serca wszystkich domowników i gości. Przygotowanie ich jest prostsze, niż myślisz, a efekt końcowy zapiera dech w piersiach!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 925
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5513
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8678
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17827
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 925
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5513
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8678
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17827
Składniki
Oddziel białka od żółtek.
Wiórki kokosowe zmiksuj przez kilka sekund w blenderze, aby miały konsystencję grubego, mokrego piachu.
Białka ubij na sztywno przy pomocy miksera. Następnie stopniowo zacznij dodawać do nich cukier, nie przerywając miksowania.
Gdy cukier się rozpuści w białkach, dodaj do masy żółtka oraz kilka kropel aromatu kokosowego. Ponownie zmiksuj.
Do masy bezowej dodaj zmiksowane wiórki kokosowe. Delikatnie wymieszaj przy pomocy szpatułki.
Przełóż masę na rafaelki do rękawa cukierniczego lub dużego worka. Przy jego pomocy wyciskaj masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Powinno powstać około 14 ciasteczek o średnicy ok. 4 cm
Na środku każdego z ciasteczek ułóż migdał, lekko wciskając go do środka.
Piecz w temperaturze 170 stopni przez około 15 minut. Podawaj po całkowitym wystudzeniu.