Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i efektowne, moja rodzina go uwielbia. Przepis zdobyłam od mojego dobrego sąsiada :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Biszkopt: Białka z 5 jaj ubić z cukrem, dodać 5 żółtek z octem, na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wyłożyć na dużą blachę i upiec.
Masa: 4 białka ubić na sztywno. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Do utartej masy dodawać na przemian raz mleko w proszku a raz ubitą pianę i likier kokosowy, następnie spirytus. Wymieszać wszystko i wsypać migdały w płatkach /troszkę zostawić na posypkę na górę ciasta/. Na upieczony biszkopt wylać masę i posypać resztą płatków migdałowych.
Smacznego :)