Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto delikate nie za slodkie poprostu cudo :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2878
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421966
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2206
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2878
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421966
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2206
Składniki
upieczony zimny biszkopt przekroic na pol 1 polowe przelorzyc do blaszki a 2 pokruszyc na dosc drobne kawalki
w garnku podgrzac 0,5 litra smietany kremowki z 2 czekoladami polamanymi na kostki podgrzewac az czekolada sie calkiem rozpusci wtedy wylaczyc gaz i dodac pokruszony biszkopt oraz 10 dag kokosu wymieszac i goraca mase wylorzyc na biszkopt wystudzic
zelatyna rozmieszac w 150 ml wrzatku w wysokim naczyniu ubic smietanke z cukrem i na koniec dodawac stopniowo przestudzona zelatyne wylorzyc na mase kremowa i posypac kokosem :)
ciasto pieklam na blaszce 25x40