Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto delikate nie za slodkie poprostu cudo :)
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 681
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 484
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3329
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4107
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 883
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 681
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 484
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3329
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4107
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 883
Składniki
upieczony zimny biszkopt przekroic na pol 1 polowe przelorzyc do blaszki a 2 pokruszyc na dosc drobne kawalki
w garnku podgrzac 0,5 litra smietany kremowki z 2 czekoladami polamanymi na kostki podgrzewac az czekolada sie calkiem rozpusci wtedy wylaczyc gaz i dodac pokruszony biszkopt oraz 10 dag kokosu wymieszac i goraca mase wylorzyc na biszkopt wystudzic
zelatyna rozmieszac w 150 ml wrzatku w wysokim naczyniu ubic smietanke z cukrem i na koniec dodawac stopniowo przestudzona zelatyne wylorzyc na mase kremowa i posypac kokosem :)
ciasto pieklam na blaszce 25x40