Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto delikate nie za slodkie poprostu cudo :)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 186
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 884
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4002
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 186
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 884
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4002
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20041
Składniki
upieczony zimny biszkopt przekroic na pol 1 polowe przelorzyc do blaszki a 2 pokruszyc na dosc drobne kawalki
w garnku podgrzac 0,5 litra smietany kremowki z 2 czekoladami polamanymi na kostki podgrzewac az czekolada sie calkiem rozpusci wtedy wylaczyc gaz i dodac pokruszony biszkopt oraz 10 dag kokosu wymieszac i goraca mase wylorzyc na biszkopt wystudzic
zelatyna rozmieszac w 150 ml wrzatku w wysokim naczyniu ubic smietanke z cukrem i na koniec dodawac stopniowo przestudzona zelatyne wylorzyc na mase kremowa i posypac kokosem :)
ciasto pieklam na blaszce 25x40