Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos bearnaise to jedna z odmian znanego sosu holenderskiego. Doskonale pasuje...
Odsłon: 1664
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 55
Sos bearnaise to jedna z odmian znanego sosu holenderskiego. Doskonale pasuje...
Odsłon: 1664
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 55
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z cukrem, odstawić i po chwili połączyć z mąką, masłem, śmietaną i zagęścić ciasto. Jabłka umyć, wydrążyć, nadziać serkiem, powidłem i musli. Przygotowane ciasto rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką, pokroić na sześć kwadratów, owinąć jabłka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez pół godziny do zrumienienia.