Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ratatuj z grilla"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Umyj i pokrój papryki w kawałki, cukinie w plasterki, pomidorki na pół. Cebule obierz, pokrój w pióra. Obierz czosnek.
Wrzuć wszystkie warzywa do miski, dodaj oliwę, przypraw do smaku i wymieszaj.
Wyłóż blachę papierem do pieczenia i ułóż na niej warzywa. Grilluj je 20 minut lub do czasu, gdy będą miękkie.
Wyjmij warzywa z piekarnika, rozłóż do żaroodpornych miseczek. Na każdej porcji ułóż kawałki fety. Wstaw je do piekarnika na 2-3 minuty, aby ser się podgrzał. Przed podaniem udekoruj gałązkami tymianku.
Rada: Warzywa można przygotować wcześniej. Potem trzeba je tylko dłużej podgrzewać, aby całe danie było gorące.Źródło: Olivia