Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ratatuj z grilla"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2980
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 128
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 64
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2980
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 128
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 64
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Umyj i pokrój papryki w kawałki, cukinie w plasterki, pomidorki na pół. Cebule obierz, pokrój w pióra. Obierz czosnek.
Wrzuć wszystkie warzywa do miski, dodaj oliwę, przypraw do smaku i wymieszaj.
Wyłóż blachę papierem do pieczenia i ułóż na niej warzywa. Grilluj je 20 minut lub do czasu, gdy będą miękkie.
Wyjmij warzywa z piekarnika, rozłóż do żaroodpornych miseczek. Na każdej porcji ułóż kawałki fety. Wstaw je do piekarnika na 2-3 minuty, aby ser się podgrzał. Przed podaniem udekoruj gałązkami tymianku.
Rada: Warzywa można przygotować wcześniej. Potem trzeba je tylko dłużej podgrzewać, aby całe danie było gorące.Źródło: Olivia