Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki i smaczny placek dla łasuchów słodkości.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 170
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2096
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 510
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 170
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2096
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 510
Składniki
Wykonanie masy: Miękkie masło utrzeć z nutellą i połączyć z wymoczonymi wcześniej rodzynkami w likierze. Wykonanie: Żółtaka utrzeć z cukrem, natomiast z białek ubić pianę z jedną łyżeczką cukru. Na utarte żółtka wyłożyć pianę ,zmielony chleb razowy, kawę proszek i cynamon- całość wymieszać. Tortownicę wysmarować tłuszczem, posypać obficie wiórkami i wlać ciasto. Piec w temperaturze 170 przez 20 minut. Po ostudzeniu placek przekroić i przełożyć masą z rodzynkami. Wierzch placka zalać galaretką z żurawiną rozpuszczoną w ½ litra wody (lekko ściętą) Ponownie wstawić do lodówki na około 1 godzinę.