Do góry

Desery Przepis na:

Razowiec królewski

Razowiec królewski

Autor:

Przepisów i artykułów: 2387 Ocena: 15433

Dodano:

Odsłon: 568

Słodki i smaczny placek dla łasuchów słodkości.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie masy:

    Miękkie masło utrzeć z nutellą i połączyć z wymoczonymi wcześniej rodzynkami w likierze.

    Wykonanie:
    Żółtaka utrzeć z cukrem, natomiast z białek ubić pianę z jedną łyżeczką cukru. Na utarte żółtka wyłożyć pianę ,zmielony chleb razowy, kawę proszek i cynamon- całość wymieszać. Tortownicę wysmarować tłuszczem, posypać obficie wiórkami i wlać ciasto. Piec w temperaturze 170 przez 20 minut. Po ostudzeniu placek przekroić i przełożyć masą z rodzynkami. Wierzch placka zalać galaretką z żurawiną rozpuszczoną w ½ litra wody (lekko ściętą) Ponownie wstawić do lodówki na około 1 godzinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń