Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam straszną słabość do red velvetów. Bardzo miło się patrzy, bardzo miło się dekoruje. Jak na wypieki rodem zza Oceanu są one niesamowicie słodkie. Postanowiłam nie ograniczać ilości cukru w przepisie, bo jak mają być prawdziwie amerykańskie cupcakes to musi być słodko do bólu zębów. Dietetyczny przepis to to nie jest. Ale każdy czasem zasługuje na takie guilty pleasure.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1368
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 732
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4556
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1368
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 732
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4556
Składniki
Formy do muffinów wyłożyć papilotkami. Piekarnik rozgrzać do 160 stopni. W dużej misce wymieszać wszystkie mokre składniki i dodać barwnik (ja używam barwników w proszku). Ilość barwnika jest dowolna, wszystka zależy od tego jak intensywny kolor mają mieć cupcakes. Do drugiej miski wsypać cukier i przesiać pozostałe suche składniki, a następnie dodać je do mokrych. Wymieszać dokładnie. Papilotki napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec przez około 20 minut, do suchego patyczka. Przełożyć na kratkę i wystudzić.
W tym czasie przygotować frosting: miękkie masło ubić na wysokich obrotach miksera na jasną masę. Dodać połowę cukru pudru, ubijać przez 3 minuty, po czym dodać resztę cukru i znów ubijać. Masa musi być jednolita, jasna i mocno napowietrzona – osiągnięcie tego zajmuje kolejne 3-4 minuty. Serek również należy dodawać w dwóch partiach, za każdym razem mieszając. Ważne! Po dodaniu serka nie należy miksować za długo, bo frosting będzie się rozpływać. Mieszamy tylko do ujednolicenia masy i natychmiast kończymy. Frosting włożyć do lodówki – można w misce, ale łatwiej jest przełożyć go od razu do worka cukierniczego z okrągłą końcówką i wtedy schłodzić.
Wystudzone cupkaces dekorujemy schłodzonym frostingiem i dowolną posypką.