Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam straszną słabość do red velvetów. Bardzo miło się patrzy, bardzo miło się dekoruje. Jak na wypieki rodem zza Oceanu są one niesamowicie słodkie. Postanowiłam nie ograniczać ilości cukru w przepisie, bo jak mają być prawdziwie amerykańskie cupcakes to musi być słodko do bólu zębów. Dietetyczny przepis to to nie jest. Ale każdy czasem zasługuje na takie guilty pleasure.
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 33
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7351
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154908
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1063
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 512
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 33
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7351
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154908
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1063
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 512
Składniki
Formy do muffinów wyłożyć papilotkami. Piekarnik rozgrzać do 160 stopni. W dużej misce wymieszać wszystkie mokre składniki i dodać barwnik (ja używam barwników w proszku). Ilość barwnika jest dowolna, wszystka zależy od tego jak intensywny kolor mają mieć cupcakes. Do drugiej miski wsypać cukier i przesiać pozostałe suche składniki, a następnie dodać je do mokrych. Wymieszać dokładnie. Papilotki napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec przez około 20 minut, do suchego patyczka. Przełożyć na kratkę i wystudzić.
W tym czasie przygotować frosting: miękkie masło ubić na wysokich obrotach miksera na jasną masę. Dodać połowę cukru pudru, ubijać przez 3 minuty, po czym dodać resztę cukru i znów ubijać. Masa musi być jednolita, jasna i mocno napowietrzona – osiągnięcie tego zajmuje kolejne 3-4 minuty. Serek również należy dodawać w dwóch partiach, za każdym razem mieszając. Ważne! Po dodaniu serka nie należy miksować za długo, bo frosting będzie się rozpływać. Mieszamy tylko do ujednolicenia masy i natychmiast kończymy. Frosting włożyć do lodówki – można w misce, ale łatwiej jest przełożyć go od razu do worka cukierniczego z okrągłą końcówką i wtedy schłodzić.
Wystudzone cupkaces dekorujemy schłodzonym frostingiem i dowolną posypką.