Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotny, delikatny, przepyszny sernik bez spodu z dodatkiem alkoholowych bakalii. Przepis sprawdzi się na co dzień i od święta.
Tortownica 26cm
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4839
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4777
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44708
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 354
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4839
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4777
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44708
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 354
Składniki
Rodzynki i żurawinę zalewamy alkoholem. Jeśli używacie bardzo dużych rodzynek, możecie je pokroić. Bakalie powinny namaczać się co najmniej godzinę. Jajka dzielimy na białka i żółtka. Białka z odrobiną cukru ubijamy na sztywną pianę, odkładamy. Żółtka ucieramy z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy twaróg, miękkie masło i mąkę ziemniaczaną, miksujemy. Dodajemy odcedzone bakalie, mieszamy łyżką. Na końcu dodajemy pianę z białek i mieszamy delikatnie. Masę wylewamy do tortownicy 26cm wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 stopniach przez 30 minut, a następnie w 120 stopniach przez 75 minut. Studzimy w piekarniku. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.