Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli czasem nie mamy pomysłu na wykorzystanie ricotty, to polecam ten właśnie przepis na oryginalna babkę na bazie ricotty z dodatkiem truskawek...
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1048
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1498
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1048
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1498
Składniki
Jaja zmiksować z cukrem. Następnie dodać ricottę, mleko i stopione masło, połączyć. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem. Umyte i osuszone owoce pokroić w plastry i powtykać w ciasto.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 50-60 min. Przed podaniem ciasto ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!