Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli czasem nie mamy pomysłu na wykorzystanie ricotty, to polecam ten właśnie przepis na oryginalna babkę na bazie ricotty z dodatkiem truskawek...
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 491
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16727
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 418
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 491
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16727
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 418
Składniki
Jaja zmiksować z cukrem. Następnie dodać ricottę, mleko i stopione masło, połączyć. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem. Umyte i osuszone owoce pokroić w plastry i powtykać w ciasto.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 50-60 min. Przed podaniem ciasto ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!