Do góry

Desery Przepis na:

Ricottowa babka z truskawkami

Ricottowa babka z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4705

Dodano:

Odsłon: 135

Jeśli czasem nie mamy pomysłu na wykorzystanie ricotty, to polecam ten właśnie przepis na oryginalna babkę na bazie ricotty z dodatkiem truskawek...

Składniki

  • ser ricotta 250 g
  • mąka pszenna 230 g
  • masło 100 g
  • cukier 100 g
  • jaja 3 szt
  • mleko 4 łyżki
  • proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
  • truskawki świeże 300 g
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jaja zmiksować z cukrem. Następnie dodać ricottę, mleko i stopione masło, połączyć. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem. Umyte i osuszone owoce pokroić w plastry i powtykać w ciasto.

  2. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 50-60 min. Przed podaniem ciasto ostudzić i posypać cukrem pudrem.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń