Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli czasem nie mamy pomysłu na wykorzystanie ricotty, to polecam ten właśnie przepis na oryginalna babkę na bazie ricotty z dodatkiem truskawek...
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3471
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 202
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3471
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 202
Składniki
Jaja zmiksować z cukrem. Następnie dodać ricottę, mleko i stopione masło, połączyć. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem. Umyte i osuszone owoce pokroić w plastry i powtykać w ciasto.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 50-60 min. Przed podaniem ciasto ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!