Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są banalnie proste w wykonaniu, są niepozorne w wyglądzie ale są nieziemsko pyszne. Spróbujcie koniecznie.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14578
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19643
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14578
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19643
Składniki
Jajka wybijamy ze skorupek i ważymy. Dosypujemy taką samą ilość mąki i taką samą ilość cukru ile ważyły jajka. Dodajemy skórkę cytrynową i miksujemy na gładkie ciasto. Dużą blachę smarujemy masłem i wysypujemy mąką. Wykładamy 1/2 ciasta i rozsmarowujemy cienką warstwę na blaszce. Wstawiamy do rozgrzanego do 160-170 st. C piekarnika i pieczemy aż ciasto stężeje (ok 10-15 min.) Do pozostałej części siada wsypujemy dużą ilość rodzynek i mieszając łączymy składniki. Gdy pierwsza część ciasta jest gotowa rozsmarowujemy na niej drugą część. Pieczemy kolejne 10-15 min aż ciasto się zrumieni. Jeszcze ciepłe ciasto kroimy w prostokąty.
Składniki na glazurę: 5 łyżek cukru pudru 2-3 łyżki rumu Przygotowujemy glazurę podgrzewając w rondelku cukier puder i rum. Zamiast rumu możecie użyć soku z cytryny bądź wody i olejku rumowego. Ciepłą glazurą smarujemy prostokątne ciastka.