Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są banalnie proste w wykonaniu, są niepozorne w wyglądzie ale są nieziemsko pyszne. Spróbujcie koniecznie.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 223
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1271
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4030
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1005
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 223
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1271
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4030
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1005
Składniki
Jajka wybijamy ze skorupek i ważymy. Dosypujemy taką samą ilość mąki i taką samą ilość cukru ile ważyły jajka. Dodajemy skórkę cytrynową i miksujemy na gładkie ciasto. Dużą blachę smarujemy masłem i wysypujemy mąką. Wykładamy 1/2 ciasta i rozsmarowujemy cienką warstwę na blaszce. Wstawiamy do rozgrzanego do 160-170 st. C piekarnika i pieczemy aż ciasto stężeje (ok 10-15 min.) Do pozostałej części siada wsypujemy dużą ilość rodzynek i mieszając łączymy składniki. Gdy pierwsza część ciasta jest gotowa rozsmarowujemy na niej drugą część. Pieczemy kolejne 10-15 min aż ciasto się zrumieni. Jeszcze ciepłe ciasto kroimy w prostokąty.
Składniki na glazurę: 5 łyżek cukru pudru 2-3 łyżki rumu Przygotowujemy glazurę podgrzewając w rondelku cukier puder i rum. Zamiast rumu możecie użyć soku z cytryny bądź wody i olejku rumowego. Ciepłą glazurą smarujemy prostokątne ciastka.