Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 1286
Dodano: 25.04.2011
Odsłon: 18196
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Rodzynki zalać rumem i zostawić najlepiej na noc. Upiec 1 jasny i 1 ciemny biszkopt.
Kawę zalać wrzątkiem, wystudzić. Z mleka, cukru, żółtek, mąki ugotować budyń, wystudzić. Masło utrzeć, dodać przestudzony budyń i do smaku dodawać zimną kawę.
W kąpieli wodnej rozpuścić białą czekoladę, wystudzić. Mocno schłodzoną śmietankę ubić, na końcu dać zimną czekoladę i kokos
Czekolady wraz z mlekiem rozpuścić, dodać rodzynki bez rumu
Przełożenie ciasta:Biszkopt ciemny, połowa dżemu, biała masa, jasny biszkopt, dżem, ciemna masa, polewa rodzynkowa.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

domcia29 13 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
musi być pyszne......kolejny fajny przepis do wypróbowania ;-) już w ulubionych .0 Kto głosował? | Odpowiedz

landryna8215 05 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Ja znam to ciasto pod nazwą "PIJANY RODZYNKOWIEC"Polecam!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 25 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Ale fajne ciacho!widze wielki talent!Lubie takie domowe ciasta,pieczone z zaangazowaniem i dopieszczone w szczegolach!Oczywiscie 5!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz