Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na rogale półfrancuskie ,receptura jest niezmiernie prosta a rezultat zadziwiająco smaczny.Rogale nie zawierają cukru a ciasto należy wyziębić.Zawsze udane Polecam
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115933
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7897
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2983
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1421
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1256
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115933
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7897
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2983
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1421
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1256
Składniki
Drożdże rozetrzeć z dwoma łyżkami cukru , częścią mleka ,mąką i solą Rozczyn zostawić do wyrośnięcia .Do miski przesiać mąkę ,dodać masło i posiekać Wlać letnie ,mleko , wyrośnięty rozczyn z drożdży i wyrabiać ciasto ( ciasto nie powinno lepić się do rąk ) włożyć je do miski i odstawić na 2 godz do lodówki aż podwoi objętość . Ciasto podzielić na części ,każdą cześć rozwałkować na cienki placek i podzielić na trójkąty . Na każdy trójkąt położyć porcję marmolady lub krem toffi ,następnie zawinąć ,formując rogale . Każdy rogal smarujemy olejem .Piec w temperaturze 180- 200 stopni od 20- 30 minut
Piec w temperaturze 180 - do 200 stopni - ( od 20 - 30 minut )
Smacznego !!!