Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1903
Dodano: 11.02.2010
Odsłon: 4026
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
skladniki an ciasto zagniatamy dzielimy na 4 czesci i do dodajemy do jednej cynamon, do drugiej wanilie, orzechy i migdaly, ciasta wkladamy do lodowki na pol godziny,
wyciagamy i formujemy kolejno rogaliczki,
pieczemy w 180 stopniach okolo 10 min, i jeszcze cieple obtaczamy w cukrze
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Annuar 11 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo fajny, a zarazem prosty i niekłopotliwy w wykonaniu pomysł na różne smaki rogalików :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Mateusz15 11 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Mmmmm... Muszą mieć wspaniały maślany smak. Sądzę, że najlepsze będą te cynamonowe. Polecam również zrobić cytrynowe lub pomarańczowe dodają startą skórkę z tych owoców. Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz