Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliczki o czterech smakach

Rogaliczki o czterech smakach

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1932

Dodano:

Odsłon: 4107

Sa to niby normalne popularne i wszystkim znane kruche rogaliczki ja robie je w czterech smakach waniliowe, migdalowe, orzechowe i cynamonowe i kazde jedne zyskuja u mnie swoich zwolennikow

Składniki

  • maslo, 40dkg
  • cukier puder, 10 dkg
  • proszek do pieczenia, lyzeczka
  • maka, 60 dkg
  • orzechy mielone, 10 dkg
  • migaly mielone, 10 dkg
  • wanilia, pol lyzeczki
  • cynamon, 2 lyzeczki
  • dodatkowo cukier puder do obtaczania ciastek
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Rogaliczki o czterech smakach

Przygotowanie

  1. skladniki an ciasto zagniatamy dzielimy na 4 czesci i do dodajemy do jednej cynamon, do drugiej wanilie, orzechy i migdaly, ciasta wkladamy do lodowki na pol godziny,

  2. wyciagamy i formujemy kolejno rogaliczki,

  3. pieczemy w 180 stopniach okolo 10 min, i jeszcze cieple obtaczamy w cukrze

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 11 lutego 2010 Bardzo fajny, a zarazem prosty i niekłopotliwy w wykonaniu pomysł na różne smaki rogalików :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 11 lutego 2010 Mmmmm... Muszą mieć wspaniały maślany smak. Sądzę, że najlepsze będą te cynamonowe. Polecam również zrobić cytrynowe lub pomarańczowe dodają startą skórkę z tych owoców. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń