Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dobrego do popołudniowej kawy.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 930
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 290
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 141
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2667
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 930
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 290
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 141
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2667
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski dodajemy śmietanę i miękkie masło . Siekamy nożem do uzyskania kruszonki następnie szybko ugniatamy ciasto powinno być miękkie i elastyczne . Ciasto zawijamy folią spożywczą i chłodzimy około 30 minut . Gdy ciasto będzie schłodzone dzielimy na cztery części , wałkujemy na owalny placek . Dzielimy go na osiem trójkącików i na każdy na szerszą część dajemy odrobinę marmolady , nutelli lub budyniu .
Zawijamy od szerszej strony do węższej . Rogaliki układamy na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia .
Pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 200 °C . Studzimy na kratce .
Przed podaniem posypujemy cukrem
pudrem .