Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dobrego do popołudniowej kawy.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 629
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 988
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1987
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 629
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 988
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1987
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski dodajemy śmietanę i miękkie masło . Siekamy nożem do uzyskania kruszonki następnie szybko ugniatamy ciasto powinno być miękkie i elastyczne . Ciasto zawijamy folią spożywczą i chłodzimy około 30 minut . Gdy ciasto będzie schłodzone dzielimy na cztery części , wałkujemy na owalny placek . Dzielimy go na osiem trójkącików i na każdy na szerszą część dajemy odrobinę marmolady , nutelli lub budyniu .
Zawijamy od szerszej strony do węższej . Rogaliki układamy na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia .
Pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 200 °C . Studzimy na kratce .
Przed podaniem posypujemy cukrem
pudrem .