Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dobrego do popołudniowej kawy.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski dodajemy śmietanę i miękkie masło . Siekamy nożem do uzyskania kruszonki następnie szybko ugniatamy ciasto powinno być miękkie i elastyczne . Ciasto zawijamy folią spożywczą i chłodzimy około 30 minut . Gdy ciasto będzie schłodzone dzielimy na cztery części , wałkujemy na owalny placek . Dzielimy go na osiem trójkącików i na każdy na szerszą część dajemy odrobinę marmolady , nutelli lub budyniu .
Zawijamy od szerszej strony do węższej . Rogaliki układamy na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia .
Pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 200 °C . Studzimy na kratce .
Przed podaniem posypujemy cukrem
pudrem .