Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane ulubionym dżemem lub czekoladą - pycha! Rogaliki znikają w mig ;) Najlepsze są zaraz po upieczeniu.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3012
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2737
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3358
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3012
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2737
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3358
Składniki
Drożdże rozetrzeć z cukrem i odrobiną podgrzanego mleka.
Mąkę przesiać do miski, dodać rozkruszoną margarynę, zagniatając ciasto dodawać pozostałe składniki. W razie potrzeby podsypać mąką.
Przy wyrabianiu ciasta mleko ma być letnie, margaryna miękka. Wszystkie pozostałe składniki mają mięć temperaturę pokojową – jednakową.
Wyrobione ciasto przełożyć do gazy lub ścierki i zanurzyć w garnku z zimną wodą. Odczekać aż ciasto wypłynie – około 30 minut.
Ciasto podzielić na kawałki - u mnie wyszły 4 części. Każdą rozwałkować na koło i wykroić trójkąty. Na środek trójkąta nałożyć nadzienie. Ciasto zwijać i nadać mu kształt rożka. Ułożyć je na formie, poczekać aż wyrosną i upiec w 180 stopni około 20 minut. Wyjąć, posypać cukrem pudrem.