Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane ulubionym dżemem lub czekoladą - pycha! Rogaliki znikają w mig ;) Najlepsze są zaraz po upieczeniu.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1230
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 165
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 472
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1230
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 165
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 472
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
Drożdże rozetrzeć z cukrem i odrobiną podgrzanego mleka.
Mąkę przesiać do miski, dodać rozkruszoną margarynę, zagniatając ciasto dodawać pozostałe składniki. W razie potrzeby podsypać mąką.
Przy wyrabianiu ciasta mleko ma być letnie, margaryna miękka. Wszystkie pozostałe składniki mają mięć temperaturę pokojową – jednakową.
Wyrobione ciasto przełożyć do gazy lub ścierki i zanurzyć w garnku z zimną wodą. Odczekać aż ciasto wypłynie – około 30 minut.
Ciasto podzielić na kawałki - u mnie wyszły 4 części. Każdą rozwałkować na koło i wykroić trójkąty. Na środek trójkąta nałożyć nadzienie. Ciasto zwijać i nadać mu kształt rożka. Ułożyć je na formie, poczekać aż wyrosną i upiec w 180 stopni około 20 minut. Wyjąć, posypać cukrem pudrem.