Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane ulubionym dżemem lub czekoladą - pycha! Rogaliki znikają w mig ;) Najlepsze są zaraz po upieczeniu.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113068
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 453
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 595
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113068
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 453
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 595
Składniki
Drożdże rozetrzeć z cukrem i odrobiną podgrzanego mleka.
Mąkę przesiać do miski, dodać rozkruszoną margarynę, zagniatając ciasto dodawać pozostałe składniki. W razie potrzeby podsypać mąką.
Przy wyrabianiu ciasta mleko ma być letnie, margaryna miękka. Wszystkie pozostałe składniki mają mięć temperaturę pokojową – jednakową.
Wyrobione ciasto przełożyć do gazy lub ścierki i zanurzyć w garnku z zimną wodą. Odczekać aż ciasto wypłynie – około 30 minut.
Ciasto podzielić na kawałki - u mnie wyszły 4 części. Każdą rozwałkować na koło i wykroić trójkąty. Na środek trójkąta nałożyć nadzienie. Ciasto zwijać i nadać mu kształt rożka. Ułożyć je na formie, poczekać aż wyrosną i upiec w 180 stopni około 20 minut. Wyjąć, posypać cukrem pudrem.