Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie jest to przejaw kunsztu cukierniczego a raczej pomysł na małe co nie co, w przypadku gdy poczujemy nieodpartą ochotę na coś słodkiego
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8552
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3018
Polecam.
Odsłon: 1794
Polecam.
Odsłon: 512
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8552
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3018
Polecam.
Odsłon: 1794
Polecam.
Odsłon: 512
Składniki
1. ciasto rozwinąć, pokroić na trójkąty, można to zrobić przez calą szerokość ciasta i wtedy wyjdą większe rogaliki ale będzie ich mniej (ok 10), lub można ciasto przekroić wzdłuż na pól i dopiero wtedy na trójkąty, rogaliczki będą malutkie, 2. ciasto posmarować nutellą, na podstawie położyć kawałek banana lub kilka malin, zwinąć od szerszego końca, jeśli kładziemy maliny należy je trochę posłodzić, smarując nutellą, zostawić na cieście po 2 mm z każdego brzegu, 3. piec ok 20-25 min w 190 st smacznego