Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rogaliki francuskie z czekoladą"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Składniki
ok. 40 minut • Porcja ok. 360 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 24 sztuki
Każdy płat ciasta francuskiego pokrój na sześć kwadratów, a następnie po przekątnej w trójkąty.
U podstawy każdego trójkąta połóż po kostce gorzkiej czekolady i zwiń rogaliki (dobrze dociśnij brzegi, żeby czekolada nie wypłynęła podczas pieczenia). Poukładaj rogaliki na blasze wyłożonej papierem, posmaruj je roztrzepanym jajkiem i posyp płatkami migdałowymi.
Piecz w temperaturze 180°C około 20-25 minut na złocisty kolor.Źródło: Kobieta i życie