Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki krucho - drożdżowe są dłużej świeże, od tradycyjnych drożdżowych.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 949
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 949
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Drożdże rozpuścić w mleku z cukrem i 2 łyżkami mąki. Odstawić do wyrośnięcia. Margarynę wymieszać z mąką, dodać drożdże, pozostałe składniki i krótko wyrobić ciasto, żeby się nie kleiło do ręki. Pozostawić do wyrośnięcia.
Gdy podwoi swoją objętość, rozwałkować. Wykrawać trójkąty, kłaść po kawałku margaryny i zawijać. Rogaliki układać na blasze do pieczenia. Piec w temp. 170 st. C przez 15 - 20 min do zrumienienia. Smacznego.