Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czasie choroby dzieci się nie nudzą - oto efekt pracy z Synkiem. :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118790
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8712
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3180
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2557
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118790
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8712
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3180
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2557
Składniki
Z drożdży, ciepłego mleka, cukru i 5 łyżek mąki zrobić rozczyn. Odstawić do wyrośnięcia.
Mąkę posiekać z margaryną i cukrami wanilinowymi. Dodać do tego wyrośnięty rozczyn wymieszany z 2 jajkami zarobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia (ja stawiam w misce na garnku z ciepłą woda i przykrywam ściereczką.
Odrywać ciasto po kawałku, rozwałkowywać na kształt koła, kroić na trójkąty. Nakładać konfiturę z róży i zwijać rogaliki. Gdy troszkę podrosną smarować rozbełtanym jajkiem i posypywać cukrem.
Piec 10-15 minut w temp. 180 stopni (grzałki góra-dól).
Smacznego. :)