Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czasie choroby dzieci się nie nudzą - oto efekt pracy z Synkiem. :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8682
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 610
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8682
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 610
Składniki
Z drożdży, ciepłego mleka, cukru i 5 łyżek mąki zrobić rozczyn. Odstawić do wyrośnięcia.
Mąkę posiekać z margaryną i cukrami wanilinowymi. Dodać do tego wyrośnięty rozczyn wymieszany z 2 jajkami zarobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia (ja stawiam w misce na garnku z ciepłą woda i przykrywam ściereczką.
Odrywać ciasto po kawałku, rozwałkowywać na kształt koła, kroić na trójkąty. Nakładać konfiturę z róży i zwijać rogaliki. Gdy troszkę podrosną smarować rozbełtanym jajkiem i posypywać cukrem.
Piec 10-15 minut w temp. 180 stopni (grzałki góra-dól).
Smacznego. :)