Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rogaliki migdałowe"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 154
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 154
Składniki
Migdały zalej wrzątkiem, zostaw na kilka minut, odlej. Możesz czynność powtórzyć. Zdejmij skórki i zmiel w maszynce do mielenia mięsa lub zmiksuj blenderem. Mąkę przesiej, dodaj migdały, masło, posiekaj nożem. Dodaj cukier, żółtka i 5 kropli aromatu, zagnieć ciasto.
Ciasto włóż do lodówki i schładzaj przez godzinę lub dwie. Wyjmij, uformuj z niego wałeczki, potnij na mniejsze kawałki, uformuj w rogaliki. Układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz przez 10 minut w temp. 180°C. Wystudzone rogaliki obtocz w cukrze.
Czas: godzina.Źródło: Dobry Tydzień