Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam do kawy szybkie rogaliki na wodzie gazowanej. Prawdziwa magia, tylko 4 składniki, bez użycia miksera i bez jajek.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3508
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 237
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3508
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 237
Składniki
W misce wymieszaj trzepaczką rózgową wodę gazowaną z olejem. Przesiej przez sitko mąkę, wymieszaj łyżką, następnie zagnieć ręką gładkie i elastyczne ciasto. Uformuj kulę i wrzuć do woreczka, włóż do lodówki na 30 min. Wyjmij ciasto z lodówki i podziej na 2 równe części. Rozwałkuj pierwszą część na okrąg gr. ok. 5 mm, na delikatnie podsypanym mąką blacie. Posmaruj ciasto marmoladą różaną, następnie podziej je nożem na małe trójkąty. Każdy trójkąt zwiń w zgrabny malutki rogalik. Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 190 °C bez termoobiegu, góra – dół, przez ok. 30 min. do zarumienienia. Jeszcze ciepłe obtoczyć w cukrze pudrze i gotowe. Smacznego!!!