Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mogłabym je jeść bez końca, pyszne, serowe. Ich zaletą jest to, że można je nadziać dowolnym ulubionym kremem czy dżemem. U mnie zaszła potrzeba wykorzystania płatków róży, więc powstały rogaliki z różą.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12448
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 875
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12448
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 875
Składniki
Składniki zarabiamy na stolnicy, tak jak ciasto kruche. Gotowe ciasto wkładamy na godzinę do lodówki, następnie wałkujemy, kroimy na szerokie paski. Każdy pasek ciasta kroimy w trójkąty, po czym nakładamy na każdy z nich pół łyżeczki nadzienia i zwijamy w rogalik.
Rogaliki pieczemy do zrumienienia, w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Upieczone ciastka posypujemy obficie cukrem pudrem. Smacznego.