Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliki serowe z nadzieniem różanym

Rogaliki serowe z nadzieniem różanym

Autor:

Przepisów i artykułów: 772 Ocena: 49096

Dodano:

Odsłon: 1988

Mogłabym je jeść bez końca, pyszne, serowe. Ich zaletą jest to, że można je nadziać dowolnym ulubionym kremem czy dżemem. U mnie zaszła potrzeba wykorzystania płatków róży, więc powstały rogaliki z różą.

Składniki

  • margaryna 35 dkg
  • mąka pszenna 4 szklanki
  • serek homogenizowany naturalny 450g
  • dodatkowo:
  • płatki róży w cukrze
  • cukier puder
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rogaliki serowe z nadzieniem różanym

Przygotowanie

  1. Składniki zarabiamy na stolnicy, tak jak ciasto kruche. Gotowe ciasto wkładamy na godzinę do lodówki, następnie wałkujemy, kroimy na szerokie paski. Każdy pasek ciasta kroimy w trójkąty, po czym nakładamy na każdy z nich pół łyżeczki nadzienia i zwijamy w rogalik.

  2. Rogaliki pieczemy do zrumienienia, w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
    Upieczone ciastka posypujemy obficie cukrem pudrem.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 13 kwietnia 2015 Pyszności! :) Ja także mogłabym je jeść bez końca ;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń