Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne, kruche rogaliki z 3 składników. Wystarczy połączyć twaróg z masłem i mąką pszenną, zagnieść ciasto i uformować rogaliki. Ich smak warto wzbogacić o ulubioną konfiturę lub czekoladę i dla dekoracji oprószyć cukrem pudrem.
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 105
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 69
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 178
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 307
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 105
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 69
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 178
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 307
Składniki
Do miski przekładamy twaróg, masło i wsypujemy mąkę. Z podanych składników zagniatamy ciasto na rogaliki. Wyrobione kruche ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy na około godzinę do lodówki.
Po tym czasie wyciągamy ciasto z lodówki, dzielimy na trzy części. Każdą z nich rozwałkowujemy na okrągły placek. Początkowo ciasto kroimy na 4 części, następnie każdą ćwiartkę dzielimy jeszcze na pół. Tak powinniśmy otrzymać 24 trójkąty.
Na każdej półokrągłej podstawie trójkąta rozsmarowujemy łyżeczkę ulubionej konfitury. Zwijamy rogaliki.
Rogaliki twarogowe układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni prze około 20 minut.
Upieczone rogaliki twarogowe oprószamy cukrem pudrem.