Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne, kruche rogaliki z 3 składników. Wystarczy połączyć twaróg z masłem i mąką pszenną, zagnieść ciasto i uformować rogaliki. Ich smak warto wzbogacić o ulubioną konfiturę lub czekoladę i dla dekoracji oprószyć cukrem pudrem.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1099
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 198
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20837
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1099
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 198
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20837
Składniki
Do miski przekładamy twaróg, masło i wsypujemy mąkę. Z podanych składników zagniatamy ciasto na rogaliki. Wyrobione kruche ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy na około godzinę do lodówki.
Po tym czasie wyciągamy ciasto z lodówki, dzielimy na trzy części. Każdą z nich rozwałkowujemy na okrągły placek. Początkowo ciasto kroimy na 4 części, następnie każdą ćwiartkę dzielimy jeszcze na pół. Tak powinniśmy otrzymać 24 trójkąty.
Na każdej półokrągłej podstawie trójkąta rozsmarowujemy łyżeczkę ulubionej konfitury. Zwijamy rogaliki.
Rogaliki twarogowe układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni prze około 20 minut.
Upieczone rogaliki twarogowe oprószamy cukrem pudrem.