Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kuszące smakiem rogaliczki...w sam raz do porannego ciepłego kakałka:) przepis zaczerpnięty z programu Joanny Brodzik:)
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 251
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4946
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4834
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44886
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 503
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 251
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4946
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4834
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44886
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 503
Składniki
Zagniatamy ciasto z mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, 0,5 szklanki cukru pudru, twarogiem, margaryną, jajkiem oraz odrobiną przyprawy do kawy i deserów. Zawijamy w folie spożywczą i wstawiamy do lodówki na conajmniej 30 minut.
Po 30 minutach wyjmujemy ciasto i wałkujemy na grubość około 5 mm. Wycinamy z ciasta kwadraty, na środku każdego kwadrata układamy lekko opruszone w mące wiśnie i zawijamy rogaliki, lepiąc delikatnie po bokach. Gotowe rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Studzimy rogaliki.
Przygotowujemy lukier mieszając pozostałe 0,5 szklanki cukru pudru z sokiem z wiśni i polewamy ostudzone rogaliki. Pozostawiamy by ostygły, poczym objadamy sie dowoli:)
SMACZNEGO:)