Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na szybko do kawy, do szkoły, do pracy.
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 23
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1065
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 429
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3670
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 187
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 23
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1065
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 429
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3670
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 187
Składniki
Ciasto francuskie wyjąć z lodówki na 10-15 minut przed rozpoczęciem przygotowywania rogalików. Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Rozwinąć obydwa blaty ciasta. Z każdego wyciąć po 6 trójkątów. Na 6 trójkątów nałożyć łyżkę kremu migdałowego. Zawinąć rogaliki. Na pozostałe 6 trójkątów nałożyć po łyżce dżemu i musu kokosowego. Zawinąć rogaliki. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Rogaliki posmarować jajkiem, posypać migdałami (z kremem) i wiórkami (z dżemem). Piec 25-30 minut. Smacznego :)