Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 2742
Dodano: 12.11.2016
Odsłon: 17651
5-6 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Ciasto francuskie wyjąć z lodówki na 10-15 minut przed rozpoczęciem przygotowywania rogalików.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Rozwinąć obydwa blaty ciasta. Z każdego wyciąć po 6 trójkątów. Na 6 trójkątów nałożyć łyżkę kremu migdałowego. Zawinąć rogaliki.
Na pozostałe 6 trójkątów nałożyć po łyżce dżemu i musu kokosowego. Zawinąć rogaliki. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Rogaliki posmarować jajkiem, posypać migdałami (z kremem) i wiórkami (z dżemem). Piec 25-30 minut.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Jagoda50 12 listopada 2016Zgłoś do usunięcia
Pysznie wygladaja ,zapraszają do jedzenia.1 Kto głosował? | Odpowiedz