Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki idealne dla osób zabieganych lub kiedy odwiedzą nas niezapowiedziani goście, ponieważ robi się je ze składników, które przeważnie mamy w domu.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 146
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 210
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9234
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 146
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 210
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9234
Składniki
Gruszkę obieramy ze skórki, wykrawamy gniazdo nasienne i kroimy na mniejsze podłużne kawałki.
Z ciasta francuskiego wykrawamy trójkąty i układamy na nich czekoladki i kawałki gruszki (tak jak na zdjęciu). Do rogalików najlepiej użyć dojrzałej, miękkiej gruszki, ponieważ twarda mogłaby nie zmięknąć podczas pieczenia.
Pozostało już tylko zawinąć ciasto w kształt rogalików, posmarować każdy z osobna mlekiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 15 minut do zarumienienia.