Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki idealne dla osób zabieganych lub kiedy odwiedzą nas niezapowiedziani goście, ponieważ robi się je ze składników, które przeważnie mamy w domu.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 114
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 87
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 154
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 114
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 87
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 154
Składniki
Gruszkę obieramy ze skórki, wykrawamy gniazdo nasienne i kroimy na mniejsze podłużne kawałki.
Z ciasta francuskiego wykrawamy trójkąty i układamy na nich czekoladki i kawałki gruszki (tak jak na zdjęciu). Do rogalików najlepiej użyć dojrzałej, miękkiej gruszki, ponieważ twarda mogłaby nie zmięknąć podczas pieczenia.
Pozostało już tylko zawinąć ciasto w kształt rogalików, posmarować każdy z osobna mlekiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 15 minut do zarumienienia.