Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki przygotowane z ciasta francuskiego. Rogaliki większością robiła moja wnuczka Alicja, która uwielbia gotowanie. Rogaliki wyszły bardzo fajne i smaczne. Rogaliki były tak smaczne że szybko zniknęły z talerza. Rogaliki polecam
blaszka, papier do pieczenia, nóż, widelec , miseczka na jajko, pędzelek silikonowy,
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy w trójkąty, następnie smarujemy nutellą i zwijamy w rogalik zaczynając od szerokiej strony trójkąta. Przygotowane rogaliki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozbełtanym jajkiem. Blaszkę z rogalikami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 20 minut. do zrumienienia. Smacznego
Rogaliki po upieczeniu gotowe do podania.