Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki przygotowane z ciasta francuskiego. Rogaliki większością robiła moja wnuczka Alicja, która uwielbia gotowanie. Rogaliki wyszły bardzo fajne i smaczne. Rogaliki były tak smaczne że szybko zniknęły z talerza. Rogaliki polecam
blaszka, papier do pieczenia, nóż, widelec , miseczka na jajko, pędzelek silikonowy,
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2572
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101897
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6292
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2572
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101897
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6292
Składniki
Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy w trójkąty, następnie smarujemy nutellą i zwijamy w rogalik zaczynając od szerokiej strony trójkąta. Przygotowane rogaliki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozbełtanym jajkiem. Blaszkę z rogalikami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 20 minut. do zrumienienia. Smacznego
Rogaliki po upieczeniu gotowe do podania.