Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki przygotowane z ciasta francuskiego. Rogaliki większością robiła moja wnuczka Alicja, która uwielbia gotowanie. Rogaliki wyszły bardzo fajne i smaczne. Rogaliki były tak smaczne że szybko zniknęły z talerza. Rogaliki polecam
blaszka, papier do pieczenia, nóż, widelec , miseczka na jajko, pędzelek silikonowy,
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10556
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10556
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy w trójkąty, następnie smarujemy nutellą i zwijamy w rogalik zaczynając od szerokiej strony trójkąta. Przygotowane rogaliki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozbełtanym jajkiem. Blaszkę z rogalikami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 20 minut. do zrumienienia. Smacznego
Rogaliki po upieczeniu gotowe do podania.