Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki przygotowane przez moją 8 letnią wnuczkę Alicję. Rogaliki wyszły bardzo fajne i smaczne , włożyła w ich przygotowanie całe swoje serduszko i miłość do pieczenia. Rogaliki były tak smaczne że szybko zniknęły z talerza. Rogaliki polecam
blaszka, papier do pieczenia, nóż, widelec , miseczka na jajko, pędzelek silikonowy,
Idealne na śniadanie lub podwieczorek
Odsłon: 52
Zostały mi ziemniaki z obiadu z dnia poprzedniego i pytanie co z nich przygot...
Odsłon: 219
Idealne na śniadanie lub podwieczorek
Odsłon: 52
Zostały mi ziemniaki z obiadu z dnia poprzedniego i pytanie co z nich przygot...
Odsłon: 219
Składniki
Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy w trójkąty, następnie smarujemy nutellą i zwijamy w rogalik zaczynając od szerokiej strony trójkąta. Przygotowane rogaliki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozbełtanym jajkiem. Blaszkę z rogalikami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 20 minut. do zrumienienia. Smacznego
Rogaliki po upieczeniu gotowe do podania.