Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na szybką, słodką przekąskę do popołudniowej kawy? Nic prostszego - wystarczy, że masz w domu ciasto francuskie, nutellę i jajko. Te rogaliki robi się w okamgnieniu. Spróbuj, nie pożałujesz. Są wyborne.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424820
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10650
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336937
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4751
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424820
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10650
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336937
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4751
Składniki
Piekarnik nagrzej do 200 stopni (góra-dół). Arkusz ciasta francuskiego pokrój na trójkąty (8-12 cm). Na środek każdego trójkąta nałóż łyżeczkę kremu czekoladowo-orzechowego. Zwiń ciasto w rogalik.
Rogaliki poukładaj na blaszce z papierem do pieczenia. Jajko dobrze roztrzep i pędzelkiem posmaruj każdego rogalika. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 20 minut.