Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na szybką, słodką przekąskę do popołudniowej kawy? Nic prostszego - wystarczy, że masz w domu ciasto francuskie, nutellę i jajko. Te rogaliki robi się w okamgnieniu. Spróbuj, nie pożałujesz. Są wyborne.
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 29
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 82
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 128
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5308
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 141
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 29
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 82
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 128
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5308
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 141
Składniki
Piekarnik nagrzej do 200 stopni (góra-dół). Arkusz ciasta francuskiego pokrój na trójkąty (8-12 cm). Na środek każdego trójkąta nałóż łyżeczkę kremu czekoladowo-orzechowego. Zwiń ciasto w rogalik.
Rogaliki poukładaj na blaszce z papierem do pieczenia. Jajko dobrze roztrzep i pędzelkiem posmaruj każdego rogalika. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 20 minut.