Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na szybką, słodką przekąskę do popołudniowej kawy? Nic prostszego - wystarczy, że masz w domu ciasto francuskie, nutellę i jajko. Te rogaliki robi się w okamgnieniu. Spróbuj, nie pożałujesz. Są wyborne.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15746
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4752
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 424
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15746
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4752
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 424
Składniki
Piekarnik nagrzej do 200 stopni (góra-dół). Arkusz ciasta francuskiego pokrój na trójkąty (8-12 cm). Na środek każdego trójkąta nałóż łyżeczkę kremu czekoladowo-orzechowego. Zwiń ciasto w rogalik.
Rogaliki poukładaj na blaszce z papierem do pieczenia. Jajko dobrze roztrzep i pędzelkiem posmaruj każdego rogalika. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 20 minut.