Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na szybką, słodką przekąskę do popołudniowej kawy? Nic prostszego - wystarczy, że masz w domu ciasto francuskie, nutellę i jajko. Te rogaliki robi się w okamgnieniu. Spróbuj, nie pożałujesz. Są wyborne.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13310
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5813
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7475
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13310
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5813
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7475
Składniki
Piekarnik nagrzej do 200 stopni (góra-dół). Arkusz ciasta francuskiego pokrój na trójkąty (8-12 cm). Na środek każdego trójkąta nałóż łyżeczkę kremu czekoladowo-orzechowego. Zwiń ciasto w rogalik.
Rogaliki poukładaj na blaszce z papierem do pieczenia. Jajko dobrze roztrzep i pędzelkiem posmaruj każdego rogalika. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 20 minut.