Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rogaliki z ciemną czekoladą lub wiśniowymi konfiturami
Mąkę przesiać, dodać do niej margarynę/masło, a następnie wbić całe jajka, wymieszać i dodać zmieszane wcześniej drożdże z cukrem. Na koniec dołożyć śmietanę. Wyrobione ciasto odstawić na ok. 2 godz. do lodówki.
Po upływie ok. 2 godz. podzielić ciasto np. na 3 części i po kolei rozwałkować w kształt koła. Z jednego koła wydzielamy (jak przy pizzy) osiem części. Każdą z nich wypełniamy konfiturą lub roztopioną wcześniej czekoladą w kąpieli wodnej. W ten sposób mogą powstać co najmniej 24 rogaliki. Nie zapomnijmy posmarować ich białkiem przed włożeniem do piekarnika.
Rogaliki pieczemy w temp. 170 st.C przez ok. 30 minut.
Przepis na pyszne rogaliki krucho - drożdżowe, które szybko znikają z talerza.
Odsłon: 8484
Rogaliki bez drożdży są naprawdę szybko gotowe. Bez długiego zagniatania i cz...
Odsłon: 6361
Bardzo sycące „fit” danie, przyrządzone na specjalne życzenie.
Odsłon: 304
Przepis dnia
Takie danie to smak z dzieciństwa,robiła mi go babcia.Nie każdy zna lub pamię...
Odsłon: 33002
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kolejne ciasto siostry Anastazji, oczywiście do przepisu...
Odsłon: 31612
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Odsłon: 9589
Bardzo sycące „fit” danie, przyrządzone na specjalne życzenie.
Odsłon: 304
Przepis dnia
Takie danie to smak z dzieciństwa,robiła mi go babcia.Nie każdy zna lub pamię...
Odsłon: 33002
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kolejne ciasto siostry Anastazji, oczywiście do przepisu...
Odsłon: 31612
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Odsłon: 9589
Składniki
Mąkę przesiać, dodać do niej margarynę/masło, a następnie wbić całe jajka, wymieszać i dodać zmieszane wcześniej drożdże z cukrem. Na koniec dołożyć śmietanę. Wyrobione ciasto odstawić na ok. 2 godz. do lodówki.
Po upływie ok. 2 godz. podzielić ciasto np. na 3 części i po kolei rozwałkować w kształt koła. Z jednego koła wydzielamy (jak przy pizzy) osiem części. Każdą z nich wypełniamy konfiturą lub roztopioną wcześniej czekoladą w kąpieli wodnej. W ten sposób mogą powstać co najmniej 24 rogaliki. Nie zapomnijmy posmarować ich białkiem przed włożeniem do piekarnika.
Rogaliki pieczemy w temp. 170 st.C przez ok. 30 minut.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
chleb ziemniaczany
Pieczywo
Szybki chlebek pszenno-żytni
Pieczywo
Bułeczki pszenne posypane sezamem.
Pieczywo
Chleb słonecznikowy
chleb ziemniaczany
Łatwy chleb ziemniaczany z dodatkiem ziemniaczanego puree
Odsłon: 410
Szybki chlebek pszenno-żytni
Swojski chleb nie ma sobie równych. Tym razem tak na szybko, bez wyrastania....
Odsłon: 6362