Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulubione nadzienie i pyszny deser gotowy. Moje rogaliki nadziałam czekoladą. Z podanych składników wychodzi 16 rogalików, dlatego lepiej zróbcie z podwójnej porcji :)
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 3271
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 5378
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 5009
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 3271
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 5378
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 5009
Składniki
Mąkę wsypać do miski, dodać zimny serek mascarpone.
Rozgnieść i wymieszać widelcem, a następnie szybko zagnieść na gładkie ciasto. Uformować kulę zawinąć ją w folię spożywczą i schłodzić w lodówce minimum godzinę.
Schłodzone ciasto przełożyć na stolnicę podsypaną mąką i podzielić na dwie części. Każdą część ciasta rozwałkować na kształt koła i podzielić na osiem trójkątów. U podstawy każdego trójkąta ułożyć kostkę czekolady i zawinąć w rogalik.
Gotowe rogaliki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 25-30 minut.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.