Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulubione nadzienie i pyszny deser gotowy. Moje rogaliki nadziałam czekoladą. Z podanych składników wychodzi 16 rogalików, dlatego lepiej zróbcie z podwójnej porcji :)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22413
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14411
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4456
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43530
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 555
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 528
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22413
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14411
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4456
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43530
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 555
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 528
Składniki
Mąkę wsypać do miski, dodać zimny serek mascarpone.
Rozgnieść i wymieszać widelcem, a następnie szybko zagnieść na gładkie ciasto. Uformować kulę zawinąć ją w folię spożywczą i schłodzić w lodówce minimum godzinę.
Schłodzone ciasto przełożyć na stolnicę podsypaną mąką i podzielić na dwie części. Każdą część ciasta rozwałkować na kształt koła i podzielić na osiem trójkątów. U podstawy każdego trójkąta ułożyć kostkę czekolady i zawinąć w rogalik.
Gotowe rogaliki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 25-30 minut.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.