Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12323
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13149
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5372
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12323
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13149
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5372
Składniki
Mąkę należy przesiać do miski, zrobić dołek.Wsypać rozkruszone drożdże, zasypać dwoma łyżkami cukru i wlać około pół szklanki ciepłego mleka. Odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce. W tym czasie w ciepłym mleku roztopić masło.
Do podrośniętego zaczynu dodać rozpuszczone masło, 2 jaja, cukier waniliowy.Wyrobić na gładkie ciasto i odstawić na 1 godzinę w ciepłe miejsce. Po tym czasie wyjąć z miski , krótko wyrobić i rozwałkować . Piec do 15 minut w temp. 200 *