Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki nadziane intensywnie masa orzechową. Masę można zrobić z orzechów włoskich, laskowych , ziemnych , czy migdałów
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 26
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 93
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 26
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 93
Składniki
Przez miliony w malakser że , dodajemy cukier puder, i śmietankę. Wszystko dokładnie wymieszać i zostawić na 1 godzinę aby orzechy wchłonęły śmietankę . Po tym czasie masa orzechowa będzie gęsta
W miseczce włożyć pokruszone drożdże dodać śmietankę 2 łyżki i cukier . Wymieszać do rozpuszczenia , odstawić do wyrośnięcia
W robocie misy wsypujemy mąkę sól oraz pokrojone w kawałki masło (200g) ma być zimne zakładamy hal i mieszamy aż .kruszonką . Następnie dodajemy rozczyn z drożdży i wyrabiamy ciasto
Ciasto dzielimy na połowy i każdy kawałek zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 60 minut . po tym czasie jeden kawałek rozwałkować na koło, i wycinamy trójkąty , mazdy trójkąt dużo kładziemy masy orzechowej , zwijamy rogal . Zostawiamy na 40 minut , można jedno jajka widelcem rozstrzelać i posmarować rogaliki . Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza góra -dol na 20 minut . po upieczeniu studzimy i można cukrem pudrem posypać obficie lub zrobić lukier i polukrowac . Smacznego