Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki nadziane intensywnie masa orzechową. Masę można zrobić z orzechów włoskich, laskowych , ziemnych , czy migdałów
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 96
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 96
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Przez miliony w malakser że , dodajemy cukier puder, i śmietankę. Wszystko dokładnie wymieszać i zostawić na 1 godzinę aby orzechy wchłonęły śmietankę . Po tym czasie masa orzechowa będzie gęsta
W miseczce włożyć pokruszone drożdże dodać śmietankę 2 łyżki i cukier . Wymieszać do rozpuszczenia , odstawić do wyrośnięcia
W robocie misy wsypujemy mąkę sól oraz pokrojone w kawałki masło (200g) ma być zimne zakładamy hal i mieszamy aż .kruszonką . Następnie dodajemy rozczyn z drożdży i wyrabiamy ciasto
Ciasto dzielimy na połowy i każdy kawałek zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 60 minut . po tym czasie jeden kawałek rozwałkować na koło, i wycinamy trójkąty , mazdy trójkąt dużo kładziemy masy orzechowej , zwijamy rogal . Zostawiamy na 40 minut , można jedno jajka widelcem rozstrzelać i posmarować rogaliki . Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza góra -dol na 20 minut . po upieczeniu studzimy i można cukrem pudrem posypać obficie lub zrobić lukier i polukrowac . Smacznego