Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś z Filipem byliśmy w gościnie u Ani i Oskarka ( Damiana niestety pomijam bo odsypiał nockę ???? ) Oskar i mój Filip to najlepsi przyjaciele . Uwielbiają się. Filip gdy tylko wstanie do przedszkola , pyta się: „Mamo, a będzie dzisiaj Oskar ?” ???? A , ja Anię uwielbiam – bardzo dobrze czuje się w jej towarzystwie więc trzeba było upiec coś słodkiego. Padło na rogaliki z dodatkiem mąki pełnoziarnistej z rabarbarem – w końcu mamy jego sezon. Rogaliczki są mięciutkie i przepyszne – idealne do kawki przy plotach i ploteczkach
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22614
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14934
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4719
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44726
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 642
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 679
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22614
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14934
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4719
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44726
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 642
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 679
Składniki
1. Rabarbar kroimy w drobną kostkę i całość posypujemy cukrem i mieszamy 2. Wszystkie składniki na ciasto dobrze ze sobą zagnieść. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Odkładamy na 2 godzinę do lodówki – możemy na dłużej. Nawet na całą noc 3. Ciasto kroimy na 3 równe części. Każdą z nich rozwałkowujemy na koło i dzielimy na 16 części.
4. Na szerszą część trójkąta ułóż rabarbar z cukrem. zwijamy w rogaliczka. Od szerszej części do węższej . 5. Rogaliki smarujemy masłem i posypujemy małą ilością cukru. 6. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w większych odstępach od siebie i pieczemy około 25-30 min w 180 stopniach (góra-dół)