Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te rogaliki to szybka, smaczna i słodka propozycja do kawki. Są chrupiące i znikają w mgnieniu oka:) Zapraszam po przepis:)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3819
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 390
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 734
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3819
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 390
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 734
Składniki
Ciasto francuskie wyłożyć na oprószoną mąką stolnicę (jeśli jest zamrożone to wcześniej odmrozić). Zacząć przygotowywać nadzienie, a ciasto w tym czasie ociepli się do temperatury pokojowej, dzięki temu nie będzie się kruszyć podczas pieczenia. Ciasto podzielić na małe kwadraty. Żółtko oddzielić od białka. Białko roztrzepać razem z wodą. Żółtko zostawić do nadzienia. Twaróg półtłusty rozdrobnić widelcem, dodać cukier, żółtko i znów zmiksować. Na koniec dodać sok z cytryny, wymieszać. Na każdym kwadracie rozłożyć nadzienie serowe. Zwijać rogaliki zaczynając od podstawy w kierunku wierzchołka. Przełożyć na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i całe posmarować białkiem roztrzepanym z wodą. Przed samym pieczeniem rogaliki ponakłuwać widelcem w kilku miejscach, aby powstała wentylacja, która sprawi, że po upieczeniu rogaliki będą chrupiące. Piec w temparaturze 220 stopni C przez 25 minut. Po upieczeniu wyjąć. Smacznego:)