Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te rogaliki to szybka, smaczna i słodka propozycja do kawki. Są chrupiące i znikają w mgnieniu oka:) Zapraszam po przepis:)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22477
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14758
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4556
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43865
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 584
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 583
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22477
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14758
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4556
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43865
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 584
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 583
Składniki
Ciasto francuskie wyłożyć na oprószoną mąką stolnicę (jeśli jest zamrożone to wcześniej odmrozić). Zacząć przygotowywać nadzienie, a ciasto w tym czasie ociepli się do temperatury pokojowej, dzięki temu nie będzie się kruszyć podczas pieczenia. Ciasto podzielić na małe kwadraty. Żółtko oddzielić od białka. Białko roztrzepać razem z wodą. Żółtko zostawić do nadzienia. Twaróg półtłusty rozdrobnić widelcem, dodać cukier, żółtko i znów zmiksować. Na koniec dodać sok z cytryny, wymieszać. Na każdym kwadracie rozłożyć nadzienie serowe. Zwijać rogaliki zaczynając od podstawy w kierunku wierzchołka. Przełożyć na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i całe posmarować białkiem roztrzepanym z wodą. Przed samym pieczeniem rogaliki ponakłuwać widelcem w kilku miejscach, aby powstała wentylacja, która sprawi, że po upieczeniu rogaliki będą chrupiące. Piec w temparaturze 220 stopni C przez 25 minut. Po upieczeniu wyjąć. Smacznego:)