Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2359
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18115
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2070
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2359
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18115
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2070
Składniki
Jajka ubić z wodą na puszystą masę, dodać cukier i cukier waniliowy dalej ubijać. Zmniejszyć obroty miksera na najmniejsze i dodać obie mąki z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Blachę tą co mamy największą w piekarniku wyłożyć papierem pergaminowym i wylać ciasto, równomiernie rozprowadzić. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez 15 minut. Zaraz po wyjęciu ciasta z piekarnika przewrócić je na posypaną cukrem pudrem ściereczkę, papier posmarować zimną wodą i ostrożnie zdecydowanym ruchem zdjąć papier ze spodu ciasta. Posmarować biszkopt konfiturą i od krótszego boku zwinąć w roladę, oprószyć cukrem pudrem.