Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka i smaczna :)
Pyszna wilgotna i szybka w przygotowaniu babka o smaku piernika .
Odsłon: 133
Kolorowa sałatka z kalmarami, awokado , ogórkiem i marynowaną papryką sprawdz...
Odsłon: 4181
Pyszna wilgotna i szybka w przygotowaniu babka o smaku piernika .
Odsłon: 133
Kolorowa sałatka z kalmarami, awokado , ogórkiem i marynowaną papryką sprawdz...
Odsłon: 4181
Składniki
Jajka ubić z wodą na puszystą masę, dodać cukier i cukier waniliowy dalej ubijać. Zmniejszyć obroty miksera na najmniejsze i dodać obie mąki z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Blachę tą co mamy największą w piekarniku wyłożyć papierem pergaminowym i wylać ciasto, równomiernie rozprowadzić. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez 15 minut. Zaraz po wyjęciu ciasta z piekarnika przewrócić je na posypaną cukrem pudrem ściereczkę, papier posmarować zimną wodą i ostrożnie zdecydowanym ruchem zdjąć papier ze spodu ciasta. Posmarować biszkopt konfiturą i od krótszego boku zwinąć w roladę, oprószyć cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Mazurek
Desery
Tort śmietankowy z truskawkami
Desery
Tort bezowy z białą czekoladą
Desery
Blok czekoladowy według Ewy Wachowicz
Mazurek
Mazurek to pyszne ciasto kojarzone z Wielkanocą, a ile domów, tyle wersji jeg...
Odsłon: 442
Tort śmietankowy z truskawkami
Tort robiłem poza sezonem, dlatego do nadzienia użyłem mrożonych truskawek i...
Odsłon: 106