Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1147
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1179
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13236
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1147
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1179
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13236
Składniki
Jajka ubić z wodą na puszystą masę, dodać cukier i cukier waniliowy dalej ubijać. Zmniejszyć obroty miksera na najmniejsze i dodać obie mąki z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Blachę tą co mamy największą w piekarniku wyłożyć papierem pergaminowym i wylać ciasto, równomiernie rozprowadzić. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez 15 minut. Zaraz po wyjęciu ciasta z piekarnika przewrócić je na posypaną cukrem pudrem ściereczkę, papier posmarować zimną wodą i ostrożnie zdecydowanym ruchem zdjąć papier ze spodu ciasta. Posmarować biszkopt konfiturą i od krótszego boku zwinąć w roladę, oprószyć cukrem pudrem.