Do góry

Desery Przepis na:

Rolada biszkoptowa z kremem kawowym Dzień Kobiet

Rolada biszkoptowa z kremem kawowym Dzień Kobiet

Autor:

Przepisów i artykułów: 146 Ocena: 1164

Dodano:

Odsłon: 17697

Pyszna Rolada kawowa,polecam!Zapraszam równiez na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji,dziekuje!

Składniki

  • Na Krem: 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
  • 150g cukru,250ml kawa,250ml smietany kremówki,250g miekkiego masla
  • Na biszkopt: 4 jajka,80g cukru,1 cukier waniliowy,120g maki,1 lyzeczka proszku do pieczenia
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rolada biszkoptowa z kremem kawowym Dzień Kobiet

Przygotowanie

  1. Zaczynamy od ugotowania budyniu.Do garnka wlewamy smietanke,kawe,cukier i wsypujemy budyn dobrze mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.Nastepnie mase wylewamy do miski i przykrywamy folia,odstawiamy do calkowitego wystygniecia.

  2. Biszkopt: Jajka ubijamy dodawajac stopniowo cukier z cukrem waniliowym.Masa powinna byc puszysta i dobrze napowietrzona.Nastepnie dodajemy przesiana make z proszkiem do pieczenia i delikatnie,za pomoca szpatulki laczymy z masa jajeczna.

  3. Ciasto wylewamy na standardowa blaszke z piekarnika,wylozona papierem do pieczenia.Pieczemy w nagrzany piekarniku 190 stopni góra/dól lub termoobieg 170 stopnie przez ok.12 min.

  4. Po upieczeniu wykladamy biszkopt na scierke kuchenna posypana cukrem pudrem i sciagamy papier zawijajac rolde w scierke kuchenna i dajemy do wystygniecia w zimne miejsce.

  5. Gdy budyn wystygl ,wtedy miksujemy na biala mase miekkie maslo.Nastepnie dodajemy stopniowo budyniu lyzka i ubijamy dalej.

  6. Ostygniety biszkopt sciagamy z scierki,posmarujemy drzemem morelowym i nastepnie kremem kawowym.Nastepnie znów zwijamy biszkopt jak na rolade.Smarujemy boki i dekorujemy rolade.Zostawiamy w lodówce na minimum 2 godz.SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń