Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna Rolada kawowa,polecam!Zapraszam równiez na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji,dziekuje!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3943
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415316
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2526
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3943
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415316
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2526
Składniki
Zaczynamy od ugotowania budyniu.Do garnka wlewamy smietanke,kawe,cukier i wsypujemy budyn dobrze mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.Nastepnie mase wylewamy do miski i przykrywamy folia,odstawiamy do calkowitego wystygniecia.
Biszkopt: Jajka ubijamy dodawajac stopniowo cukier z cukrem waniliowym.Masa powinna byc puszysta i dobrze napowietrzona.Nastepnie dodajemy przesiana make z proszkiem do pieczenia i delikatnie,za pomoca szpatulki laczymy z masa jajeczna.
Ciasto wylewamy na standardowa blaszke z piekarnika,wylozona papierem do pieczenia.Pieczemy w nagrzany piekarniku 190 stopni góra/dól lub termoobieg 170 stopnie przez ok.12 min.
Po upieczeniu wykladamy biszkopt na scierke kuchenna posypana cukrem pudrem i sciagamy papier zawijajac rolde w scierke kuchenna i dajemy do wystygniecia w zimne miejsce.
Gdy budyn wystygl ,wtedy miksujemy na biala mase miekkie maslo.Nastepnie dodajemy stopniowo budyniu lyzka i ubijamy dalej.
Ostygniety biszkopt sciagamy z scierki,posmarujemy drzemem morelowym i nastepnie kremem kawowym.Nastepnie znów zwijamy biszkopt jak na rolade.Smarujemy boki i dekorujemy rolade.Zostawiamy w lodówce na minimum 2 godz.SMACZNEGO!!!