Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada biszkoptowa, przełożona prostym kremem, zrobionym ze śmietanki i dżemu. Ja zrobiłam z dżemem porzeczkowym, ale może być o innym smaku. Mój syn, najbardziej lubi z truskawkowym. Za każdym razem, możecie mieć inny smak. W zależności, jakiego dżemu użyjecie. Tym kremem, przekładam również torty.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Składniki
Białka ubić z cukrem. Następnie stopniowo dodawać żółtka. Jeszcze chwilę miksować. Wsypać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Wymieszać łyżką, do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto, wyłożyć na blaszkę od piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia. Papier delikatnie posmarowałam masłem.
Piec w temperaturze 175 stopni, około 15 minut. Upieczony biszkopt, przełożyć papierem do góry, na ściereczkę posypaną cukrem pudrem. Delikatnie ściągnąć papier. Następnie zwinąć w roladę, razem ze ściereczką. Zostawić do wystudzenia.
Śmietanę ubić. Kiedy będzie gotowa, dodać dżem. Zmiksować do połączenia składników. Wystudzoną roladę rozwinąć. Posmarować kremem, zostawiając wolne brzegi.
Ponownie zwinąć w roladę. Przekroić na dwie części. Każdą część zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem, posypać cukrem pudrem.