Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla miłośników smaku czekolady. Ciasto, któremu naprawdę trudno się oprzeć.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 187
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 166
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 187
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 166
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę.
Cały czas ubijając dodawać po łyżeczce cukru, następnie po żółtku.
Mąkę i kakao przesiać przez sitko, dodać do ubitych jajek i delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia składników.
Blachę o wymiarach około 30x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Na blasze rozprowadzić przygotowane ciasto.
Biszkopt piec w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 10 minut w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną.
Po upieczeniu biszkopt wyjąć z blachy, zwinąć w rulon wzdłuż dłuższego boku i pozostawić do wystudzenia.
Wystudzony biszkopt oddzielić od papieru.
Wierzch biszkoptu posmarować dżemem i kremem czekoladowym a następnie zwinąć wzdłuż dłuższego boku.
Wierzch rolady posmarować masą kajmakową.