Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zniknęły w oka mgnieniu :)) Z podanej porcji wyszły mi 2 takie rolady jak na zdjęciu :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10413
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5999
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5316
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12852
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4595
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10413
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5999
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5316
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12852
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4595
Składniki
Do miski wsypać mąkę, zrobić w środku wgłębienie, do którego rozdrobnić drożdże dodać cukier i trochę letniego mleka wymieszać i odstawić na 15 min. Do miski dodać jajko i pozostałe mleko, mikserem wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę i przerobić, rozwałkować ciasto na prostokąt, posmarować dżemem i posypać rodzynkami i żurawiną. Ciasto zwinąć w roladę. Gdyby rolada wyszła dłuższa od najdłuższej foremki jaką mamy to można ją przeciąć na pół i przełożyć do formy wyłożonej papierem pergaminowym. Posmarować jajkiem i odstawić do wyrośnięcia. Piec w 180 stopniach ok 30-40 minut. Smacznego