Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zniknęły w oka mgnieniu :)) Z podanej porcji wyszły mi 2 takie rolady jak na zdjęciu :)
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 87
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 23753
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 87
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 23753
Składniki
Do miski wsypać mąkę, zrobić w środku wgłębienie, do którego rozdrobnić drożdże dodać cukier i trochę letniego mleka wymieszać i odstawić na 15 min. Do miski dodać jajko i pozostałe mleko, mikserem wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę i przerobić, rozwałkować ciasto na prostokąt, posmarować dżemem i posypać rodzynkami i żurawiną. Ciasto zwinąć w roladę. Gdyby rolada wyszła dłuższa od najdłuższej foremki jaką mamy to można ją przeciąć na pół i przełożyć do formy wyłożonej papierem pergaminowym. Posmarować jajkiem i odstawić do wyrośnięcia. Piec w 180 stopniach ok 30-40 minut. Smacznego
Przepisy Desery
Desery
Ciasto ambitnej żony
Desery
Słonecznikowiec
Desery
Ptasie mleczko z galaretką
Desery
Sernik Dalgona coffee
Ciasto ambitnej żony
Jeśli masz ochotę zrobić wrażenie na całej rodzinie, przygotuj ciasto ambitne...
Odsłon: 77911
Słonecznikowiec
Słonecznikowiec nie jest bardzo popularnym ciastem, a szkoda. Dawniej ciasto...
Odsłon: 59477