Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zniknęły w oka mgnieniu :)) Z podanej porcji wyszły mi 2 takie rolady jak na zdjęciu :)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 634
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 61
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 502
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 634
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 61
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 502
Składniki
Do miski wsypać mąkę, zrobić w środku wgłębienie, do którego rozdrobnić drożdże dodać cukier i trochę letniego mleka wymieszać i odstawić na 15 min. Do miski dodać jajko i pozostałe mleko, mikserem wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę i przerobić, rozwałkować ciasto na prostokąt, posmarować dżemem i posypać rodzynkami i żurawiną. Ciasto zwinąć w roladę. Gdyby rolada wyszła dłuższa od najdłuższej foremki jaką mamy to można ją przeciąć na pół i przełożyć do formy wyłożonej papierem pergaminowym. Posmarować jajkiem i odstawić do wyrośnięcia. Piec w 180 stopniach ok 30-40 minut. Smacznego