Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem pomysły na słodki wypiek biorą się z potrzeby wykorzystania tego, co akurat ma się pd ręką :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8207
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 433
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8207
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 433
Składniki
Drożdże wymieszać z częścią cukru. Dodać kilka łyżek mąki i ciepłego mleka, wymieszać i odstawić na ok. 5 min. Jaja ubić z pozostałym cukrem. Do zaczynu dodać pozostałe składniki, ubite jaja i stopione masło, wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
W tym czasie owoce obrać, pokroić i usmażyć na maśle z dodatkiem cukru, ostudzić. Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Każdą rozwałkować, wyłożyć nadzienie i zwinąć. Wierzch posmarować roztrzepanym jajem z mlekiem.
Piec w temp. 175 stopni przez ok. 30 min. Smacznego!