Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem pomysły na słodki wypiek biorą się z potrzeby wykorzystania tego, co akurat ma się pd ręką :)
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2517
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 117
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4336
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2517
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 117
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4336
Składniki
Drożdże wymieszać z częścią cukru. Dodać kilka łyżek mąki i ciepłego mleka, wymieszać i odstawić na ok. 5 min. Jaja ubić z pozostałym cukrem. Do zaczynu dodać pozostałe składniki, ubite jaja i stopione masło, wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
W tym czasie owoce obrać, pokroić i usmażyć na maśle z dodatkiem cukru, ostudzić. Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Każdą rozwałkować, wyłożyć nadzienie i zwinąć. Wierzch posmarować roztrzepanym jajem z mlekiem.
Piec w temp. 175 stopni przez ok. 30 min. Smacznego!