Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej Babci, rolada jest wyborna.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 28
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1165
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 176
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 249
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 28
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1165
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 176
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 249
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozpuścić w letnim mleku z płaską łyżeczką cukru i odstawić do wyrośnięcia. Mąkę wymieszać z resztą cukru, cukrem waniliowym, rozbełtanymi jajkami, margaryną, solą i zarobić ciasto jak na makaron. Następnie ciasto włożyć do lodówki na 12 godzin, po czym wyjąć i podzielić na dwie części. Rozwałkować oddzielnie na stolnicy posypanej mąką, nałożyć nadzienie, zwinąć w roladę, przenieść do formy . Piec w temperaturze 180 stopni około 35 minut.