Do góry

Desery Przepis na:

Rolada francuska z jabłkami i cynamonem

Rolada francuska z jabłkami i cynamonem

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 829

Dodano:

Odsłon: 15635

To nietypowa rolada z ciasta francuskiego. Bardzo szybka do zrobienia, ale w smaku bardzo dobra.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Rolada francuska z jabłkami i cynamonem

Przygotowanie

  1. Rozwinąć rulon ciasta, posmarować go roztrzepanym jajkiem, dosyć sporo. Na posmarowane ciasto francuskie posypać cynamon, na całości. Na posypany cynamon posypać brązowy cukier. Następnie rozłożyć jabłka starte na grubych oczkach. Zwinąć ciasto francuskie w rulon. Położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, koniec ciasta położyć na spodzie, tak aby się nie rozwinęło podczas pieczenia. Wierzch ciasta posmarować znowu roztrzepanym jajkiem i posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez 25 minut do zrumienienia. SMACZNEGO !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń