Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To nietypowa rolada z ciasta francuskiego. Bardzo szybka do zrobienia, ale w smaku bardzo dobra.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8526
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2999
Polecam.
Odsłon: 1772
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8526
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2999
Polecam.
Odsłon: 1772
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
Rozwinąć rulon ciasta, posmarować go roztrzepanym jajkiem, dosyć sporo. Na posmarowane ciasto francuskie posypać cynamon, na całości. Na posypany cynamon posypać brązowy cukier. Następnie rozłożyć jabłka starte na grubych oczkach. Zwinąć ciasto francuskie w rulon. Położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, koniec ciasta położyć na spodzie, tak aby się nie rozwinęło podczas pieczenia. Wierzch ciasta posmarować znowu roztrzepanym jajkiem i posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez 25 minut do zrumienienia. SMACZNEGO !!!