Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada gryczana"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1289
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 49
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1289
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 49
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Składniki
Mleko zagotuj. Wsyp kaszę, przykryj, gotuj na małym ogniu, aż wchłonie mleko. Ostudź. Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj do miękkości. Odcedź, ostudź.
Przeciśnij przez praskę. Dodaj twarożek, wbij jajka, dodaj kaszę, wymieszaj. Masło stop, wlej do masy, przypraw do smaku solą i pieprzem, wyrób. Z masy uformuj wałek, owiń papierem do pieczenia. Ułóż na blasze, wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 45 min w 180°C.
Sos: grzyby rozmroź. Cebule obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na maśle. Dodaj grzyby, duś ok. 20 min, ewentualnie podlej wodą. Wlej śmietanę, zagotuj, przypraw. Roladę pokrój na plastry, polej sosem grzybowym.
<strong>Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie