Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy przepis na smaczne ciasto do kawki.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 156
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3868
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 572
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 156
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3868
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 572
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, pokroić w plasterki i ułożyć rzędami na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypanej bułką tartą. Następnie posypać cynamonem wymieszanym z cukrem waniliowym i zalać ciastem biszkoptowym.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 25 minut. Po upieczeniu jeszcze ciepły placek zwinąć w rulon, zawinąć w ściereczkę i ostudzić. Galaretkę zalać 1 szklaną wrzątku, dokładnie wymieszać i lekko tężejącą wyłożyć delikatnie rozłożone ciasto, po czym ponownie zwinąć w rulon. Posypać cukrem pudrem i wstawić do lodówki do schłodzenia. Kroić w grubsze plastry i podawać.