Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta rolada, którą szybko się robi, w sam raz na niedzielny podwieczorek.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10937
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3547
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2634
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10937
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3547
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2634
Składniki
Dużą blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Jabłka obrać, pokroić w plasterki i ułożyć na całym papierze, posypać galaretką.
Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier, ubijać, potem dodać żółtka, ubijać, na koniec wsypać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na jabłka i równo rozprowadzić. Wstawić do gorącego piekarnika(180") na ok 30 min.
Gorące ciasto przykryć papierem lub ściereczką, przełożyć do góry dnem i delikatnie zdjąć papier, przyklejone jabłka zdjąć za pomocą noża. Gorące ciasto zwinąć w roladę. Wystudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego.